NAAKTE KEUZES

Over verwachtingen tussen jongens en meiden, over vriendschap en seksualiteit

Het boek Naakte keuzes is een backflip-boek met twee kanten en twee perspectieven.

David
Dit is het verhaal van de kant van David. Zijn beste vriend is Milan. Ze zijn verschillend, maar al heel lang vrienden. Ze hebben samen al veel meegemaakt, zoals het overlijden van de moeder van David. Ze is overleden toen hij in groep 7 zat. Milan was er in die tijd echt voor David. Tegenwoordig wat minder, want Milan houdt zich meer bezig met de aandacht van meiden. David vindt dat een stuk minder belangrijk.
Afgelopen zomer is David wel veel online geweest met Irene. Zij is het knapste meisje van de klas. Volgens Milan ook, dus dat zegt al genoeg. Milan wil maar al te graag dat David een naaktfoto van Irene gaat regelen. Zelf wil hij dat niet. Tegen Milan blijft hij daarom ook maar een beetje oppervlakkig over wat hij voor Irene voelt, maar ze is echt een hele goede!
David wil Milan niet kwijt als vriend en Irene zou hij graag als vriendin hebben.

Irene
Dit is het verhaal van de kant van Irene. Haar beste vriendin heet Marit. Eigenlijk snapt Irene de jongens niet. Marit ook niet, al doet ze net alsof ze ze wel begrijpt. Jongens hebben vaak een crush op Marit, vindt Irene. Marit zegt dat het wel meevalt en dat iedereen altijd naar Irene kijkt. Irene weet eigenlijk niet wat ze ermee moet. Jongens willen altijd gelijk met je naar bed.
Nu heeft ze fix met David en gelukkig is hij niet zo. Het is een leuke jongen en daardoor voelt het alsof Irene meer van zichzelf moet geven.


WAAROM ZOU IK HET BOEK LEZEN?

Naakte keuzes is een boek voor jongeren van het voortgezet onderwijs. Het zet je aan het nadenken over hoe jij jouw keuzes maakt over seksualiteit. Met een zelftestje achter in het boek kun je zien hoe jij keuzes maakt en het geeft je meer inzicht waarom je bepaalde keuzes moet maken. Het verhaal is gebaseerd op verhalen die Robert hoort op scholen en als jongerenwerker.


WIE IS ROBERT?

Ik ben geboren in Elburg en woon daar al mijn hele leven. Ik ben getrouwd met Jennifer en samen hebben we een dochter en een zoon. We willen als gezin klaarstaan voor anderen en we hopen dat mensen zich bij ons thuis voelen. Onze kinderen zijn opgegroeid met tieners, doordat we al snel onze eigen jongerenontmoetingsplek @Robert's hebben opgericht, in samenwerking met Jong Veluwe. Daarnaast ben ik jongerenwerker op diverse scholen. Als jongerenwerker spreek ik jaarlijks veel jongeren en ga ik met ze in gesprek over actuele thema’s en het maken van keuzes. Er zijn veel invloeden die het voor jongeren soms lastig maken om te kiezen. Dit boek gaat over keuzes en ik hoop dat het jou helpt om hierover na te denken.


Bedankt voor je bestelling!

Per mail krijgt u een bevestiging van uw bestelling.
Wij streven ernaar om jouw boek binnen 2 à 3 werkdagen bij jou op de mat te laten vallen.
Zending vindt plaats via PostNL.