LIVE SHOWS

In samenwerking met Jong Veluwe heeft het Jongeren Expertise Punt voor de tieners van @Robert's een aantal live shows gemaakt. De shows zijn ontstaan omdat live events in de coronaperiode 2020 en 2021 niet konden plaatsvinden. We hebben daardoor samen met de tieners drie live shows ontwikkeld en gepresenteerd.

DE GROTE @ROBERT'S SHOW 2020

Gedurende een 48 uur durende live-uitzending wilden we aandacht vragen voor eenzaamheid in de verschillende lagen van de samenleving. Door middel van activiteiten en acties wilden we Stichting Het Vergeten Kind financieel ondersteunen. Jaarlijks organiseren we voor de tieners een @Robert’s-weekend waarin we met de tieners een weekend lang een spelvorm doen, zoals het bekende tv-programma ‘Wie is de Mol’. Het weekend zorgt voor verbinding in de groep. Door de coronamaatregelen was het niet mogelijk met een grote groep een weekend weg te gaan. Daarom hebben we met elkaar nagedacht om het weekend een andere vorm te geven, zodat we thuis kunnen blijven en toch alle @Robert’s-elementen konden uitvoeren. De coronamaatregelen hadden een isolerend karakter. Ze zorgden voor eenzaamheid in veel lagen van de maatschappij. Ondanks dat we ons bij elkaar betrokken voelen, waren er toch veel kinderen, tieners, jongeren, volwassen en ouderen die zich eenzaam voelden. Vanuit de gedachte om vooral in deze tijd tieners met andere doelgroepen te verbinden, wilden we een grootschalige actie opzetten ter wille van de sociale verbinding in Gelderland.

OUD EN NIEUW IN ELBURG

Tijdens de jaarwisseling van 20/21 hoefden jongeren zich niet te vervelen, want de gemeente Elburg, jongerenwerk en scholen hebben nagedacht over hoe wij oud en nieuw konden vieren zonder vuurwerk, terwijl het toch een oud-en-nieuwfeest werd om nooit te vergeten. Speciaal voor jongeren was er een non-stopprogramma opgezet en kon je online mee spelen met een escaperoom en pubquiz. Ook konden ze de burgemeester uitdagen voor een challenge. De leukste en gekste challenge nam de burgemeester aan. Allemaal te zien in de tv-uitzending ‘Oud en nieuw in Elburg’. Na 00:00 uur traden er bekende dj’s op als Chris Deluxe (bekend van SLAM! En Radio 538), Praia Del Sol, Robin Ambrace, Propulsive en Browbeat, vanuit de kloostertuin van Museum Elburg. Met een spectaculair decor en vette lichtshow was het festivalgevoel helemaal compleet. Een oud en nieuw om nooit meer te vergeten.

DE GROTE @ROBERT'S SHOW 2021

De Grote @Robert's Show was terug in 2021! In het weekend deed @Robert’s live verslag van de activiteiten van de honderd jongeren die zich ingezet hebben voor de maatschappij. Dit met het project Jong & Meer. Er zijn verschillende reportages uitgezonden. Het ging erom dat de uitzending de inwoners van Elburg met elkaar verbindt. Daarom hebben de tieners van @Robert’s bedacht om wensen van mensen te laten uitkomen. Het weekend werd gepresenteerd door onze eigen presentatrices. Ze werden ondersteund door onze vaste host Lisette Wielink en door Robert Pruis. Jongeren hadden de regie en bedachten zelf hoe ze iets konden betekenen in hun eigen buurt of omgeving. Aan de gemeente Elburg is een subsidie toegekend door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De uitbraak van het coronavirus heeft veel invloed gehad op het leven van jongeren en daarom wil het ministerie van VWS de jongeren op een positieve manier perspectief bieden door hen hun eigen talent te laten ontwikkelen ten gunste van de maatschappij. De gemeente Elburg werkt samen met Stichting Wiel en jongerenontmoetingsplek @Robert’s en wordt ondersteund door bureau Spectrum.

De Grote @Robert's Show 2023

@Robert's bestaat 10 jaar en dat hebben we gevierd! Vanaf dinsdag 28 februari tot en met vrijdag 3 maart kon je online mee kijken met 'De Grote @Robert's Show'. Met optredens van MAERTEN, Eefje de Geus en DJ Sebastiaan. Samen met andere jongerenontmoetingsplekken zoals Tienerhonk Oldebroek, De Garage in Nunspeet, Straathoekwerk Nunspeet, jongeren van WIEL en Het Venster uit Nunspeet speelden we het legendarische spel '30 Seconds' met een legendarische finale. Een avondvullend programma met boordevol leuke en interessante weetjes en tieners uit 10 jaar @Robert's. Bekijk hier alles terug van 10 jaar @Robert's.

DE GROTE @ROBERT'S SHOW 2023